maandag 10 september 2012

Rotterdam-Antwerpen-Atlanta

Vrijdagochtend gingen wij rond 9:00uur naar mijn moeder. Zij bracht ons naar Rotterdam Centraal waar wij om 09:58 de trein naar Antwerpen namen. Helaas reed de Thalys niet dus alle mensen moesten met dezelfde trein mee, dat was proppen. Wij kwamen redelijk laat de trein in waardoor wij de hele reis moesten staan. Waardeloos natuurlijk, ook gelijk weer genoeg redenen bedacht waarom wij nooit met de trein reizen :-D





Aangekomen op Antwerpen CS haalden wij onze tickets op voor de treinreis van Antwerpen naar Schiphol. Het CS van Antwerpen is enorm mooi geworden en we hebben bij de Starbucks een lekker kopje koffie / thee gedronken.

Om 12:00uur namen wij de trein naar Schiphol waar wij om 13:58 aankwamen. We konden niet inchecken bij een zuil maar moesten naar een medewerker. Zij vroeg ons naar de afgestempelde treinkaartjes van de reis van Antwerpen naar Schiphol, gelukkig was de conducteur langsgeweest en waren onze kaartjes ook gestempeld. Daarop belde zij naar kantoor waarop onze tickets vrijgegeven werden en ze ons kon inchecken.



Ik had via KLM Facebook gevraagd of er nog iets speciaals gedaan werd voor Honeymooners, zij wilden ons boekingsnummer hebben en zouden er een attentie bij zetten. Het enige wat wij hiervan gemerkt hebben is dat de dame bij inchecken ons feliciteerde met ons huwelijk. Naja, beter iets dan niets, maar ik had natuurlijk op een upgrade of champagne gehoopt ;-)

Na wat rondgelopen te hebben op Schiphol gingen we naar de gate. Daar hoefden we tot onze verbazing geen verhaal te doen over wie onze koffers had ingepakt, het was gelijk bodyscan in en door naar 'de wachtruimte'. Toen er omgeroepen werd dat we konden instappen ging natuurlijk gelijk iedereen staan, maar wij bleven lekker zitten, hoe minder tijd je in het vliegtuig hoeft door te brengen hoe beter.

Toen wij echter in het vliegtuig zaten werd er omgeroepen dat wegens een technisch mankement we een vertraging van ongeveer 30minuten zouden hebben. Maar, dit was 45min geleden al bekend (?) waardoor ze extra brandstof hadden getankt zodat ze wat sneller konden vliegen en we toch om 20:20 aan zouden komen in Atlanta.

Na een vertraging van ongeveer 45minuten gingen we dan alsnog de lucht in. We stegen op richting Leiderdorp, hartstikke gaaf want we zagen zo de zaak liggen!! We kwamen netjes op tijd aan in Atlanta. Daar namen we de shuttle naar de autohuur ( wat was dat verweg van de luchthaven zeg!) en konden we onze eigen auto uitzoeken. Het is een midsize SUV van Ford geworden, comfortabele auto.







Het was voor ons nog 30min rijden naar het hotel, de wegen rondom Atlanta zijn enorm breed, echt heerlijk. Aangekomen in het hotel waren we toch behoorlijk moe en zijn we na een verfrissende douche heerlijk in slaap gevallen.

1 opmerking: