donderdag 20 september 2012

Roadtrip Elk City - Albuquerque


Vandaag stond in het teken van kilometers maken. We hadden bedacht dat we zoizo wel tot Albuquerque (New Mexico) konden komen, dat was iets van 700km.  We begonnen de dag met heel veel mist, dat was niet fijn rijden en ook was het erg koud, maar 14graden!! 



Onderweg hebben we nog stukken van Route 66 gereden, maar dat was wel erg vervallen allemaal. Zoizo  zijn hier vele gebouwen vervallen, in NL zouden we ze allang afgebroken hebben.















In Texas en New Mexico hadden we erg mooie wegen, kaarsrecht en we konden heel ver kijken.




Bij het visitors center in New Mexico hoorden we dat er een fair was in Albuquerque, daar waren we natuurlijk wel benieuwd naar, dus gingen we zonder verdure stops ( alleen een tankstop ) door naar Albuquerque.

We hadden een mooie coupon voor een hotelletje, toen we hadden ingecheckt gingen we naar de fair, daar hebben we ook een hapje gegeten.









De fair was niet zo leuk als die in Tennessee, dat was allemaal net wat plattelandser. Maar het was wel weer even leuk, tot er een waarschuwing kwam dat er heel harde wind aan zou komen en iedereen moest schuilen in de gebouwen die op de fair stonden (het was het expo terrein)

Alle mensen die op de fair stonden met kraampjes ed moesten alles afsluiten en ook schuilen voor het weer. Dat was wel even spannend (dachten wij) want iedereen ging naar divsere gebouwen, dus wij ook. Wij zaten in de arena en mochten niet bij de deuren / ramen kijken wat er buiten gebeurde, dat was een beetje jammer. Uiteindelijk bleek het loos alarm en konden we na 20min de kermis weer op. Daar was echter weinig meer aan aangezien de meeste mensen al weg waren gegaan toen de eerste waarschuwingsoproep kwam. Wij zijn ook op tijd weggegaan en hebben in de hotel kamer lekker een boekje gelezen en wat geinternet. De volgende ochtend wilden wij weer vroeg vertrekken dus het was niet erg om op tijd te gaan slapen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten