zondag 16 september 2012

Memphis en Graceland


Vandaag hadden we een heerlijk ontbijtje in het hotel, gratis gekregen ivm onze honeymoon. Om 09:15 werden wij opgehaald voor onze tour.

Over de tour valt niet veel te vertellen, er was niks aan! Het enige leuke was het Peabody hotel met de eenden-march. Verder was het een tour van niks, overal langs-scheuren en dan 15min gedropt worden bij een ziekenhuis vanwege St Jude.... Gelukkig konden wij eerder de bus uit, zodat wij nog rustig hebben kunnen lunchen voor we naar Graceland vertrokken.






Onderweg kwamen we nog een paar bekenden tegen, we komen in dit deel van de USA trouwens erg veel de naam Martin tegen!


Na een lekkere lunch was het tijd voor Graceland. Erg naar uitgekeken en zeker niet teleurgesteld. Het was heel gaaf om het gezien te hebben en ook te beseffen wat Elvis allemaal betekend heeft voor de muziek. Enige jammer is dat het alleen maar positief is terwijl er zeker in zijn leven ook negatieve kanten zijn geweest. Ik bedoel, hij is gestorven aan hart-falen, ja, tuurlijk, maar wel nadat hij zelf zijn lichaam kapot gemaakt heeft (drank / drugs) Maar dat wordt nergens vermeld, over de doden niets dan goeds natuurlijk ;-)  Dat vonden wij wel een beetje flauw, maar goed, het blijft Amerika he. We hebben er zelf nog even wikipedia bij gepakt om te lezen hoe het nou precies zat.















De avond voor zijn dood heeft Elvis hier nog even piano gespeeld met vrienden.









Na Graceland zijn we nog even de grens naar Missisippie over gegaan, gewoon omdat we daar dan ook geweest zijn, was maar 1,5km van de Walmart die wij bezochten. Overigens viel op dat wij daar de enige blanke mensen waren, mss niet de beste wijk, maar ach, we hebben ons niet onveilig gevoeld.



Daarna zijn we nog even naar Lorraine Motel gereden omdat onze tour daar als een gek langs was gescheurd.



's Avonds zijn we wezen eten bij een restaurant welke via internet aangeraden wordt, je 'moet' er fried chicken gegeten hebben, dus dat hebben we ook gedaan. Was echt heerlijk en erg goedkoop!


Daarna door naar Bealestreet waar er ineens entree betaald moest worden bij het kroegje waar we donderdagavond zo naar binnen liepen. We hebben gekozen voor een ander kroegje waar een super leuke band optrad (ik dacht eerst dat er een cd op stond, maar het was live !)




1 opmerking:

  1. Beet je jammer van de tour zeg ... De Peabody Ducks zijn wel weer erg leuk ;-) ! En Graceland staat nog hoog op ons To Do lijstje; ben niet echt fan of zo, maar wil het toch wel een keer gezien hebben, foto's zien er wel erg leuk uit !

    BeantwoordenVerwijderen